Wij doen mee en dan?

Wat kunt u verwachten als u mee doet aan het onderzoek?

Nadat u zich samen met uw partner heeft aangemeld krijgt u binnen enkele dagen een e-mail met een link naar een online vragenlijst. In deze vragenlijst krijg u eerst een paar vragen om te kijken of u geschikt bent om deel te nemen aan dit onderzoek. Daarna volgt de rest van de vragen over onder andere uw achtergrond, uw relatie en uw of uw partners rookgedrag.

Aan het einde van deze vragenlijst vragen wij u om een adres en telefoonnummer. Wij zullen een brief naar dit adres sturen en u bellen om een telefonische afspraak te maken.
Tijdens deze telefonische afspraak gaat de rokende partner zijn of haar eigen stopplan maken. Hoe dit stopplan eruit ziet en hoe dit werkt wordt in het gesprek verder uitgelegd.

Op de eerste dag na het invullen van het stopplan, vult u allebei 3 weken lang elke avond online een korte vragenlijst in.
Dus stel: u vult het stopplan op maandag in, dan is dinsdag uw eerste stopdag en krijgt u de eerste vragenlijst. Deze vragenlijst krijgt u via een link in een SMS op uw mobiele telefoon. Hoe dit werkt wordt uitgelegd tijdens het gesprek. We zullen dan ook samen een voorbeeld vragenlijst maken, zodat u een idee heeft over hoe het eruit ziet.

Als u en uw partner beiden minimaal 16 avonden het dagboek hebben ingevuld, ontvangt u samen een VVV-bon ter waarde van €20,-.

Drie maanden na het afronden van het dagboek sturen wij u beiden nog één korte vervolg vragenlijst. Deelname aan deze vervolgvragenlijst is voor ons erg waardevol, ook als u of uw partner weer bent/is gaan roken. Als u beiden deze vervolgvragenlijst invult sturen wij u daarom nogmaals een VVV-bon ter waarde van €20,-.

Dus u doet mee en dan:

  • Invullen van een eerste vragenlijst
  • Brief thuisgestuurd met een stopplan
  • Onder telefonische begeleiding uw eigen stopplan maken
  • Na het invullen van het stopplan, drie weken lang, elke avond een korte vragenlijst
  • Na drie maanden nog één korte vragenlijst